We schrijven 1 juli en dus is het hoog tijd voor een lijstje met 10 zomernummers! Oké, events zoals jaarlijkse barbecues schieten erbij in op dit moment, maar dat mag de pret niet bederven. Bij Collectief zorgden we, bijvoorbeeld, voor een heus aperitiefpakket voor de collega’s van Hyperion. Tipje van de sluier? Er zit een Spotify Playlist bij waar iedereen nummers op kan zetten. Wanneer we dan gezamenlijk proosten voor de camera kunnen we meteen ook samen zingen/brullen en dansen/sjansen! We wilden jullie niet van inspiratie onthouden dus hieronder ook voor jouw team alvast een lijstje met 10 zomerse deuntjes. Niemand die hier zijn voeten stil bij kan houden! Ayo let’s go!

1° DE “CHILL, ‘T IS ZOMER” SONG:
Big Smoke – Tash Sultana

Voor iedereen die rustig in de 10 zomernummers wilt vliegen. We zeggen niet onder welke omstandigheden dat dit exemplaar het meest ideale nummertje is. Hum hum. We maken er verder geen tekeningen bij. Moving on!

2° HET EXOTISCHE VAKANTIENUMMER:
Adventure – JJD

Tropische vibes por todos! Lijkt een beetje op muziek van Kygo. Liefhebbers van dansen op die typische xylofoon-fluit-accordeon deuntjes: hier is dat feestje!

3° DE MARGINALE-MAAR-OH-ZO-LEUKE ZOMER MEEBRULLER:
Ti Amo – Azuro ft. Elly

Er moest minstens één foute track tussen zitten. Dit is ‘m. Vooral kei hard genieten en gáán, zeggen wij. “Ti amo ti amooooooo”

4° HET LOUNGE-VIBES NUMMER:
Sober – Mahalia / Jarreau Vandal Remix

Als je hierbij niet het gevoel krijgt dat je in een zomerbar zit te genieten, weten we het ook niet meer. Laat de titel je niet misleiden, schenk een lekkere cocktail in en bounce gelukzalig mee met je hoofd!

5° HET IK-KENDE-HET-NIET-MAAR-IK-KEN-HET-WEL-METEEN-VANBUITEN LIEDJE:
Snoop – Sean D’Hondt

Dieje van Nailpin, ja. Blijkt dat hij best een fijn nummertje kan placeren met Californische ondertoon! Ken je snel vanbuiten en daarom is ‘ie op z’n best als je al een eerste Martini binnen hebt 😉.

6° DE FESTIVAL-IN-EIGEN-HUIS SONG:
Family Tree – Glints ft. Martha Da’ro

Nog eentje van Belgische bodem (#ikluisterbelgisch) en dan nog met stevige Couleur Café-vibes. Hoezo geen festivals deze zomer? Gewoon in de living/op het terras/op het balkon/in de tuin/… toch?! Confession: “Lemonade Money” van Glints is nog altijd onze meebruller 101.

7° DE HALF-DRONKEN MEEHOTSEN TRACK:
Maybe in the Summer – Sassy 009

Tja, alleen al voor de titel, natuurlijk. Het is echter ook een tof schijfje om samen remote op te springen! Not your cup of tea? Dan ga je toch gewoon lekker je volgende glaasje inschenken? 😉

8° DE SMOOTH SUMMER SCHIJF:
Watermelon Sugar – Harry Styles

Even uitblazen na het knallen op vorig nummer: een watermeloentje eten, wat bijkletsen met elkaar, een scholleke doen. Heerlijk. Door dergelijke songs voelt het meteen als instant zomer.

9° DE THROWBACK SONG:
Westside – TQ

Hét nummer dat meteen aantoont wie de nineties kiddo’s in de groep zijn die schaamteloos het hele nummer mee rappen.
Wij dus.
“All day every day any damn day!”. Sorry not sorry.

10° HET IK-ZIE-U-GRAAG NUMMER:
Adore You – NAO ft. Abhi Dijon

Eindigen doen we met een rustiger nummer. Dit is, bijvoorbeeld, een goeie om lichtelijk tipsy aan je collega’s te zeggen dat je ze oh zo graag ziet. Festivalsfeer fo sho.

Zo, met deze 10 zomernummers ben je al wat, toch? Onze eigen Spotify Playlist is coming soon dus houd onze blogpagina in de gaten. Fijn voor als je nog veel meer muziek wilt ontdekken en/of opnemen in de lijst van jouw bedrijf. Laat ons zeker weten welk lied jullie instant doet dansen en brullen! Fijne zomer allemaal! 🥳

 

   

Menu