Blog

Let’s talk Dirty Festival

Een plastic-free festival in Plein Publiek

Het ondertussen alombekende concept ‘mei-plasticvrij’ trekt steeds meer volgers en is ook de media niet schuw. Het ideale moment om hierop in te spelen. We sloten de plasticvrije maand bij Plein Publiek en Circuit af met een festival als kers op de homemade taart. Het recept? Een laidback zondag: mét drinks, food, muziek, workshops en zonder plastiek.

Geniet na van het festival met de aftermovie van Let’s talk dirty.

Op het programma?

• Sebastiaan van w.r.yuma was aanwezig met zijn plastiek shredder. Plastiek malen is het nieuwe candy crushen!

• Annelies van LAPLAND maakte herbruikbare fruit- en groentenzakjes met stoffen uit De Kringwinkel Antwerpen

• Het fiets- en elektroatelier van CIRCUIT was uiteraard open. Verschillende bezoekers brachten er hun kapotte fiets binnen, terwijl ze konden geniten van een cocktail (zonder plastiek rietje!).

• Redopapers bracht haar confetti machine mee naar de Serre, p p p p p arty!

• De Billiecup Girls kwamen langs voor een inspirerende talk over hun concept & waren nadien nog all yours tijdens een speeddate.

• Bie van B.right vertelde in een inspirerende talk hoe het gaat met de mode industrie vandaag en welke uitdagingen ze stelt. Ook de innovatie in de sector en de positieve vibes kwamen naar voor.

• Studio AMA is een broedplek voor een alternatief model binnen de mode industrie. Soraya vertelde op ons festival over haar eigen traject als consument, ontwerper, werknemer en ondernemer en hoe ze hier circulaire principes inzet.

Kabas inspireerde met zero-waste producten voor in huis. En ze brachten hun chef mee die heerlijke chili sin carne uitschepte op porseleinen bordjes van de Kringwinkel!

Gerelateerde berichten

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Menu